Get involved

Partnerships for the Conservation and Revitalization of Heritage of the Claustra Defense System

VKLJUČITE SE_EN

V okviru projekta Claustra+ (Čezmejna destinacija kulturnega in zelenega turizma Claustra Alpium Iuliarum) smo partnerji projekta in drugi deležniki 31. maja 2019 podpisali Konzorcijsko pogodbo o ustanovitvi in delovanju partnerstva za ohranjanje in oživljanje obrambnega sistema Claustra.

Partnerstvo z izvajanjem različnih aktivnosti spodbuja k ohranitvi in oživljanju dediščine Claustra kot celote in pripomore k njeni prepoznavnosti kot enega najpomembnejših spomenikov Slovenije in Hrvaške z izjemnim pomenom v kontekstu celotne svetovne zgodovine. Partnerstvo oziroma konzorcij je prostovoljno, nepridobitno združenje pravnih oseb in ni samostojna pravna oseba. Njegovi glavni cilji in hkrati prednosti so vzpodbujanje, usklajevanje, dolgoročna skrb in podpora pri razvoju ter izvedbi aktivnosti in projektov na področju poznorimskega zapornega sistema claustra Alpium Iuliarum ter povezovanje in koordinacija deležnikov te izjemne dediščine.

 

V kolikor se prepoznate v namenih konzorcija vas vabimo, da se nam pridružite. Natančne informacije o delovanju partnerstva si lahko preberete v Konzorcijski pogodbi v nadaljevanju, spodaj pa najdete tudi Pristopno izjavo. V kolikor imate še dodatna vprašanja nas lahko povprašate s pomočjo povezave STOPITE V STIK Z NAMI, ki se nahaja spodaj.